Show menu

Novice in dogodki

Pravi Božiček s Finske skupaj s častnim konzulom obiskal predsednika države

15. 12. 2017

Pred prihajajočimi prazniki je v začetku decembra letos Slovenijo obiskal pravi Božiček s Finskega Rovaniemija – Joulupukki. Letos celo leto je Republika Finska obeleževala 100. obletnico neodvisnosti, vrhunec praznovanja pa so Finci doma in po svetu obeležili 6. decembra, na dan državnosti.

Božiček, ki je doma na polarnem severu je v Ljubljani, skupaj s častnim konzulom Republike Finske v Sloveniji Gregorjem Benčino, razveselil otroke na Pediatrični kliniki in vse zbrane v Mestni hiši.

Visokega gosta iz Finske je sprejel tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je Božička presenetil s predpraznično pozornostjo – s slovenskimi sladkarijami. Pred Božičkovim odhodom sta na Kongresnem trgu skupaj nagovorila in razveselila še številne zbrane otroke.  

Prijeten obisk, ki je poleg otrok razveselil še starše in državnike, je k nam poleg zime prinesel tudi praznično vzdušje, ob tem pa še dodatno okrepil prijateljske odnose med Finsko in Slovenijo.

Finski Božiček, ki je bil konec novembra razglašen za Unescovo kulturno dediščino, je tako zaokrožil sklop dvanajstmesečnih kulturnih dogodkov organiziranih v počastitev 100-letnega jubileja, ki so jih pripravili na Finskem konzulatu v Ljubljani.