Show menu

Novice in dogodki

Ljubljana, Slovenija, 23. 3. 2023

Pismo zahvale g. Samirju Amarinu in g. Aliju Muradu

Objavljamo pismo zahvale, ki ga je gospa Andreja T. napisala za g. Samir Amarinu in g. Ali Muradu za njuno neizmerno predanost in pomoč tekom njene težke poškodbe v Jordaniji. Ponosni smo, da imam v naši družbi tako poslanstvu predane častne konzule.
Preberi več
Bled, Slovenija, 1. 3. 2023

Neformalno srečanje predsednika Slovenskega zbora in apostolskega nuncija v R Sloveniji

V začetku tedna sta se na Bledu neformalno sestala Janez Škrabec, predsednik SKZ, in nadškof msgr. Jean-Marie Speich, apostolski nuncij v R Sloveniji. Na srečanju sta izpostavila pomembnost negovanja tvornih vezi med častnimi konzuli, akreditiranimi v Sloveniji, in doajenom diplomatskega zbora RS.
Preberi več
Zemono, Slovenija, 1. 2. 2023

Redna letna skupščina Slovenskega konzularnega zbora

Dvorec Zemono je včeraj gostil letno skupščino Slovenskega konzularnega zbora. Inventura preteklega leta se je zaključila z ambicijami v letu 2023, nad katerimi bodo skrbno bdeli znova izvoljen predsednik SKZ Janez Škrabec ob podpori Sare Stepanjan, Aswina Kumarja Shrestho, Ivana Kneževiča in Marka Smoleta, ki so bili izvoljeni v Izvršni odbor. Njihovo delo bodo nadzorovali Simona Volaj Rakušček, Iztok Seljak in Vojislav Kovač.
Preberi več
Zemono, Slovenija, 23. 1. 2023

Okvirni program* srečanja 31.1.2023

Okvirni program* srečanja 31.1.2023
Preberi več
Limassol, Ciper, 18. 11. 2022

Skupščina FICAC - WORLD FEDERTION OF CONSULS

Na Cipru se je v novembru 2022 odvijala skupščina FICAC - WORLD FEDERTION OF CONSULS, ki se jo je udeležil tudi podpredsednik SKZ dr. Marko Smole.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 18. 11. 2022

SKZ volitve 2023

Na redni letni skupščini, ki bo 31. januarja 2023, bomo izvedli volitve sledečih organov: predsednika društva, štirih članov Izvršnega odbora in treh članov Nadzornega odbora.
Preberi več
Velenje, Slovenija, 16. 11. 2022

Srečanje članov Slovenskega konzularnega zbora z DS MZZ v podjetju Hisense Gorenje

Na povabilo g. Franja Bobinca, častnega konzula Kneževine Monako, so se člani Slovenskega konzularnega zbora v torek 15. novembra sestali z državnim sekretarjem Ministrstva za zunanje zadeve g. Markom Štucinom v prostorih podjetja Hisense Gorenje v Velenju.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 7. 10. 2022

Slovenski konzularni zbor gostil soočenje predsedniških kandidatov

Slovenski konzularni zbor (SKZ), ki združuje častne konzule tujih držav, akreditiranih v Sloveniji, je v sredo, 5. oktobra 2022, gostil soočenje izbranih predsedniških kandidatov. Na odru Štihove dvorane so v pogovoru s Petrom Franklom soočali svoja mnenja in poglede dr. Milan Brglez, Janez Cigler Kralj, dr. Anže Logar, dr. Nataša Pirc Musar in dr. Vladimir Prebilič.
Preberi več
Antalya, Turčija, 4. 10. 2022

40. obletnica FICAC-a

»FICAC - WORLD FEDERATION OF CONSULS« praznuje 2. oktobra, štirideseto obletnico ustanovitve. Slovenski konzularni zbor je njegov aktiven član že 15 let. FICAC trenutno združuje 90 držav, z več kot 3.000 člani na vseh kontinentih sveta.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 19. 9. 2022

Vabilo na soočenje izbranih predsedniških kandidatov

Slovenski konzularni zbor vas vljudno vabi v sredo, 5. oktobra, ob 17. uri v Štihovo dvorano Cankarjevega doma na soočenje izbranih predsedniških kandidatov.
Preberi več