Show menu

Nadzorni odbor

Samir Amarin

Samir Amarin je bil rojen leta 1944 v Jordaniji. Pri 18 letih je prišel v takratno Jugoslavijo z namenom opravljanja študija farmacije. Ob zaključku univerze je spoznal svojo bodočo ženo, s katero imata dve hčeri. Je sodni tolmač za arabski jezik in vojni veteran Slovenije.

V času svojega delovanja kot častni konzul Jordanije je spremljal vrsto gospodarskih in političnih delegacij tako v Jordanijo kot v ostale arabske države in pripomogel pri gospodarsko-političnem sodelovanju med Slovenijo in arabskimi državami. Je dobitnik srebrnega ščita policije za sodelovanje in priznanja in nagrade Vojnih veteranov Slovenije.

Janez Pergar

Janez Pergar se je rodil 25. maja 1942 v Ljubljani.

Diplomiral je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Leta 2005 je prejel naziv častnega doktorja Univerze na Primorskem. 

Večji del svoje poslovne poti je deloval v največjem slovenskem turističnem podjetju Kompas, od tega 20 let kot predsednik uprave. Od leta 2010 je direktor svetovalnega podjetja NP Consulting. Bil je tudi dolgoletni predavatelj na Fakulteti za turistične študije v Portorožu.

Je predsednik Kluba managerjev Ljubljana, predsednik slovensko-švedskega društva ter podpredsednik Društva zelenih nadzornikov Ljubljana.

Od leta 1999 je častni konzul Južne Afrike v Sloveniji.

Sara Stepanjan

Sara Stepanjan je rojena 04. julija 1977 v Kranju. Zaključila je komercialno šolo in se naprej vpisala na Ekonomsko fakulteto.

Njene korenine prihajajo iz predela Armenije, kjer je bil v letu 1915 izveden genocid nad Armenci. Njeni stari starši so bili primorani prebegniti iz Armenije v Bolgarijo, v črnomorsko mesto Varno, kjer so začeli novo življenje. Oče je nato prišel v Slovenijo, kjer je deloval kot profesionalni glasbenik in si kasneje ustvaril družino.

Začetek njene poslovne poti sodi v leto 2003, ko je ustanovila podjetje Bolgarija Trade d.o.o., podjetje za uvoz, izvoz, posredništvo in zastopništvo s sedežem v Kranju.

Podjetje uspešno posluje na področju trgovanja med Republiko Slovenijo ter Republiko Bolgarijo. V istem letu je v Bolgariji odrla podjetje Rest ltd., ki se ukvarja predvsem s posredništvom v različnih panogah. 

Kasneje je v letu 2013  prevzela slovensko blagovno znamko Toper iz leta 1945 in odprla podjetje Toper d.o.o., preko katerega uresničuje svojo željo glede razvoja novih produktov, predvsem na področju pametnega tekstila.

Na mesto Častne konzulke Republike Armenije v Sloveniji je bila imenovana leta 2011, kar jo je v tistem letu uvrstilo med najmlajše po imenovanju. Cilj njenega delovanja je približati Armenijo slovenskim gospodarstvenikom, zaradi česar se redno udeležuje sprejemov in forumov.