Show menu

O nas

Statut slovenskega konzularnega zbora

Statut Slovenskega konzularnega zbora je dokument, ki opredeljuje poslanstvo, glavne aktivnosti in področja delovanja zbora ter osnovno shemo notranje organizacije. Aktualno različico statuta so člani zbora potrdili na letni skupščini novembra leta 2015.

Preberite si statut

Izvršni odbor

Izvršni odbor Slovenskega konzularnega zbora je osrednji izvršilni organ, ki skrbi za uspešno delovanje Zbora in implementacijo sklepov, sprejetih na letni skupščini. Sestavljajo ga predsednik SKZ, dva podpredsednika, od katerih je en bivši predsednik, ter dva člana. Mandat predsednika in članov izvršnega odbora traja 2 leti. Izvoljeni so lahko večkrat.

Člani

Člani Slovenskega konzularnega zbora so aktivni ali upokojeni častni konzuli, ki so tekom svojih kariernih poti pomembno prispevali k gospodarskemu in kulturnemu razvoju Slovenije ter občutno pripomogli pri krepitvi in poglobitvi gospodarskih vezi med Slovenijo in svojimi državami zastopstva. Še vedno dejavni vsak na svojem, individualnem področju, člani SKZ v okviru Zbora združujejo svoje znanje, izkušnje in strokovno usposobljenost z namenom podpiranja nadaljnjega gospodarsko-kulturnega razvoja in mednarodnega prijateljstva med Slovenijo in tujino.

Članstva

SKZ je ponosen član svetovne federacije FICAC.