Show menu

Novice in dogodki

Ljubljana, Slovenija, 18. 11. 2022

SKZ volitve 2023

Na redni letni skupščini, ki bo 31. januarja 2023, bomo izvedli volitve sledečih organov: predsednika društva, štirih članov Izvršnega odbora in treh članov Nadzornega odbora.
Preberi več
Velenje, Slovenija, 16. 11. 2022

Srečanje članov Slovenskega konzularnega zbora z DS MZZ v podjetju Hisense Gorenje

Na povabilo g. Franja Bobinca, častnega konzula Kneževine Monako, so se člani Slovenskega konzularnega zbora v torek 15. novembra sestali z državnim sekretarjem Ministrstva za zunanje zadeve g. Markom Štucinom v prostorih podjetja Hisense Gorenje v Velenju.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 7. 10. 2022

Slovenski konzularni zbor gostil soočenje predsedniških kandidatov

Slovenski konzularni zbor (SKZ), ki združuje častne konzule tujih držav, akreditiranih v Sloveniji, je v sredo, 5. oktobra 2022, gostil soočenje izbranih predsedniških kandidatov. Na odru Štihove dvorane so v pogovoru s Petrom Franklom soočali svoja mnenja in poglede dr. Milan Brglez, Janez Cigler Kralj, dr. Anže Logar, dr. Nataša Pirc Musar in dr. Vladimir Prebilič.
Preberi več
Antalya, Turčija, 4. 10. 2022

40. obletnica FICAC-a

»FICAC - WORLD FEDERATION OF CONSULS« praznuje 2. oktobra, štirideseto obletnico ustanovitve. Slovenski konzularni zbor je njegov aktiven član že 15 let. FICAC trenutno združuje 90 držav, z več kot 3.000 člani na vseh kontinentih sveta.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 19. 9. 2022

Vabilo na soočenje izbranih predsedniških kandidatov

Slovenski konzularni zbor vas vljudno vabi v sredo, 5. oktobra, ob 17. uri v Štihovo dvorano Cankarjevega doma na soočenje izbranih predsedniških kandidatov.
Preberi več
Dubaj, ZAE, 20. 1. 2022

Delegacija Društva Slovenski konzularni zbor na Expo 2020 Dubai

Delegacija Slovenskega konzularnega zbora, ki jo je vodil predsednik Janez Škrabec, je 17. januarja 2022 obiskala svetovno razstavo Expo 2020 v Dubaju. Na slovenskem paviljonu smo v sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom v ZAE organizirali poslovno srečanje s tujimi partnerji, s čimer smo želeli prispevati k prepoznavnosti Slovenije kot močne gospodarske partnerice in privlačne turistične destinacije. Srečanje je zaokrožil dogodek pobude Living with a Green heart, ki izpostavlja trajnostne vidike življenja in delovanja.
Preberi več
Istanbul, Turčija, 13. 12. 2021

Slavnostni podpis Memoranduma med FICAC in univerzo NISANTASI v Istanbulu

Dr. Marko Smole, podpredsednik SKZ se je kot DIREKTOR FICAC-a (Svetovne konzularne federacije) udeležil slavnostnega podpisa Memoranduma med FICAC in univerzo NISANTASI v Istanbulu.
Preberi več
Ljubljana, 28. 6. 2021

Svečana vročitev medalj v prostorih konzulata Moldavije v Ljubljani

Medaljo sta prejela gospod Andrej Rupnik in gospod Anton Travner.
Preberi več
Online, 6. 4. 2021

Obvestilo in vabilo k udeležbi na moldavskem trgovinskem forumu

Bearing in mind the importance of promoting the bilateral economic and trade relations between the Republic of Moldova and the Republic of Slovenia, we have the pleasure to invite You to participate at the Moldova Trade Forum 2021, which will be held during 28-30 April 2021.
Preberi več
Online, 3. 11. 2020

Moldova Business Week 2020

Na Bledu je v nedeljo, 1. septembra 2019, potekalo srečanje članov Slovenskega konzularnega zbora s člani odbora direktorjev svetovne konzularne zveze FICAC, ki pod svojim okriljem združuje združenja častnih konzulov po vsem svetu. Mednarodno delegacijo iz dvanajstih držav je vodil Predsednik FICAC, Aykut Eken, v ožjem vodstvu pa sta ga spremljala podpredsednik Costas Lefaritis in Generalni sekretar Nikolaos Margaropolus.
Preberi več