Show menu

Novice in dogodki

Zemono, Slovenija, 1. 2. 2023

Redna letna skupščina Slovenskega konzularnega zbora

Dvorec Zemono je včeraj gostil letno skupščino Slovenskega konzularnega zbora. Inventura preteklega leta se je zaključila z ambicijami v letu 2023, nad katerimi bodo skrbno bdeli znova izvoljen predsednik SKZ Janez Škrabec ob podpori Sare Stepanjan, Aswina Kumarja Shrestho, Ivana Kneževiča in Marka Smoleta, ki so bili izvoljeni v Izvršni odbor. Njihovo delo bodo nadzorovali Simona Volaj Rakušček, Iztok Seljak in Vojislav Kovač.
Preberi več
Zemono, Slovenija, 23. 1. 2023

Okvirni program* srečanja 31.1.2023

Okvirni program* srečanja 31.1.2023
Preberi več
Limassol, Ciper, 18. 11. 2022

Skupščina FICAC - WORLD FEDERTION OF CONSULS

Na Cipru se je v novembru 2022 odvijala skupščina FICAC - WORLD FEDERTION OF CONSULS, ki se jo je udeležil tudi podpredsednik SKZ dr. Marko Smole.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 18. 11. 2022

SKZ volitve 2023

Na redni letni skupščini, ki bo 31. januarja 2023, bomo izvedli volitve sledečih organov: predsednika društva, štirih članov Izvršnega odbora in treh članov Nadzornega odbora.
Preberi več
Velenje, Slovenija, 16. 11. 2022

Srečanje članov Slovenskega konzularnega zbora z DS MZZ v podjetju Hisense Gorenje

Na povabilo g. Franja Bobinca, častnega konzula Kneževine Monako, so se člani Slovenskega konzularnega zbora v torek 15. novembra sestali z državnim sekretarjem Ministrstva za zunanje zadeve g. Markom Štucinom v prostorih podjetja Hisense Gorenje v Velenju.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 7. 10. 2022

Slovenski konzularni zbor gostil soočenje predsedniških kandidatov

Slovenski konzularni zbor (SKZ), ki združuje častne konzule tujih držav, akreditiranih v Sloveniji, je v sredo, 5. oktobra 2022, gostil soočenje izbranih predsedniških kandidatov. Na odru Štihove dvorane so v pogovoru s Petrom Franklom soočali svoja mnenja in poglede dr. Milan Brglez, Janez Cigler Kralj, dr. Anže Logar, dr. Nataša Pirc Musar in dr. Vladimir Prebilič.
Preberi več
Antalya, Turčija, 4. 10. 2022

40. obletnica FICAC-a

»FICAC - WORLD FEDERATION OF CONSULS« praznuje 2. oktobra, štirideseto obletnico ustanovitve. Slovenski konzularni zbor je njegov aktiven član že 15 let. FICAC trenutno združuje 90 držav, z več kot 3.000 člani na vseh kontinentih sveta.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 19. 9. 2022

Vabilo na soočenje izbranih predsedniških kandidatov

Slovenski konzularni zbor vas vljudno vabi v sredo, 5. oktobra, ob 17. uri v Štihovo dvorano Cankarjevega doma na soočenje izbranih predsedniških kandidatov.
Preberi več
Dubaj, ZAE, 20. 1. 2022

Delegacija Društva Slovenski konzularni zbor na Expo 2020 Dubai

Delegacija Slovenskega konzularnega zbora, ki jo je vodil predsednik Janez Škrabec, je 17. januarja 2022 obiskala svetovno razstavo Expo 2020 v Dubaju. Na slovenskem paviljonu smo v sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom v ZAE organizirali poslovno srečanje s tujimi partnerji, s čimer smo želeli prispevati k prepoznavnosti Slovenije kot močne gospodarske partnerice in privlačne turistične destinacije. Srečanje je zaokrožil dogodek pobude Living with a Green heart, ki izpostavlja trajnostne vidike življenja in delovanja.
Preberi več
Istanbul, Turčija, 13. 12. 2021

Slavnostni podpis Memoranduma med FICAC in univerzo NISANTASI v Istanbulu

Dr. Marko Smole, podpredsednik SKZ se je kot DIREKTOR FICAC-a (Svetovne konzularne federacije) udeležil slavnostnega podpisa Memoranduma med FICAC in univerzo NISANTASI v Istanbulu.
Preberi več