Show menu

Novice in dogodki

Ljubljana, Slovenija, 16. 5. 2024

Soočenje izbranih kandidatov za volitve v Evropski parlament

Včeraj je v Štihovi dvorani Cankarjevega doma potekalo soočenje izbranih kandidatov za volitve v Evropski parlament, ki ga je organiziralo društvo Slovenski konzularni zbor (SKZ). Dogodek, ki ga je moderiral Peter Frankl, direktor in glavni urednik časnika Finance, je pritegnil številne goste, vključno s častnimi konzuli, gospodarstveniki, veleposlaniki, diplomati, predstavniki medijev ter širšo zainteresirano javnostjo.
Preberi več
Štihova dvorana, Cankarjev dom, 7. 5. 2024

Vabilo na soočenje izbranih kandidatov za poslance v Evropskem parlamentu

Vabimo vas v sredo, 15. maja 2024, ob 17. uri v Štihovo dvorano Cankarjevega doma na soočenje izbranih kandidatov za poslance v Evropskem parlamentu.
Preberi več
Bled, Slovenija, 1. 3. 2024

Redna letna skupščina članov Slovenskega konzularnega zbora in srečanje s člani Kluba počasnih konzula R Hrvaške

Letošnja seja Slovenskega konzularnega zbora (SKZ) je na pobudo gostitelja častnega konzula Šrilanke in predsednika uprave Sava Turizem g. Andreja Prebila potekala v hotelu Rikli na Bledu. Člani društva so na srečanju določili svoje prioritete in aktivnost v prihajajočem letu ter razpravljali o ključnih temah, ki zadevajo njihovo delo in vlogo v širši skupnosti.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 12. 10. 2023

Srečanje članov SKZ z nj. eksc. nadškofom Jeanom-Mariem Speichom, apostolskim nuncijem v Republiki Sloveniji

Slovenski konzularni zbor (SKZ) je včeraj v Cankarjevem domu gostil izjemnega gosta, njegovo ekscelenco nadškofa Jean-Marieja Speicha, apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji. Srečanje je bilo namenjeno posvetovanju o prioritetah Vatikana na področju zunanje politike in razpravi o morebitnih stičiščih med delovanjem SKZ in diplomatsko dejavnostjo nuncija, ter o možnostih vzajemne podpore. Dogodku je prisostvoval tudi ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.
Preberi več
Koper, Slovenija, 30. 6. 2023

Obisk Luke Koper

Člani Slovenskega konzularnega zbora smo prejšnji teden, na povabilo častnega konzula R Turčije in člana nadzornega sveta Luke Koper Boruta Škabarja, obiskali Luko Koper.
Preberi več
Akra, Gana, 15. 6. 2023

Poročilo iz Afriške konzularne konference (FICAC)

V juniju 2023 se je v Gani odvijala prva FICAC AFRIŠKA KONZULARNA KONFERENCA, ki se jo je udeležil tudi podpredsednik SKZ in Direktor FICAC dr. Marko Smole. Ob tej priliki se je srečal z Ministrico za zunanje zadeve Gane in se pogovarjal tudi o podpori Gane Sloveniji za članstvo v Varnostnem svetu ZN.
Preberi več
Hrovača, Slovenija, 5. 6. 2023

Srečanje s predsednico RS dr. Natašo Pirc Musar

Prvi četrtek v mesecu juniju je bila predsednica RS dr. Nataša Pirc Musar gostja pogovornega večera na Škrabčevi domačiji. Počaščeni in hvaležni smo, da je predsednica pred začetkom dogodka pozornost posvetila tudi Slovenskemu konzularnemu zboru.
Preberi več
Istra, Hrvaška, 16. 5. 2023

Srečanje s Klubom častnih konzulov v R Hrvaški

V začetku tedna sta se na Bledu neformalno sestala Janez Škrabec, predsednik SKZ, in nadškof msgr. Jean-Marie Speich, apostolski nuncij v R Sloveniji. Na srečanju sta izpostavila pomembnost negovanja tvornih vezi med častnimi konzuli, akreditiranimi v Sloveniji, in doajenom diplomatskega zbora RS.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 23. 3. 2023

Pismo zahvale g. Samirju Amarinu in g. Aliju Muradu

Objavljamo pismo zahvale, ki ga je gospa Andreja T. napisala za g. Samir Amarinu in g. Ali Muradu za njuno neizmerno predanost in pomoč tekom njene težke poškodbe v Jordaniji. Ponosni smo, da imam v naši družbi tako poslanstvu predane častne konzule.
Preberi več
Bled, Slovenija, 1. 3. 2023

Neformalno srečanje predsednika Slovenskega zbora in apostolskega nuncija v R Sloveniji

V začetku tedna sta se na Bledu neformalno sestala Janez Škrabec, predsednik SKZ, in nadškof msgr. Jean-Marie Speich, apostolski nuncij v R Sloveniji. Na srečanju sta izpostavila pomembnost negovanja tvornih vezi med častnimi konzuli, akreditiranimi v Sloveniji, in doajenom diplomatskega zbora RS.
Preberi več