Show menu

Novice in dogodki

20. 12. 2018

Voščilo

Preberi več
Celje, Slovenija, 11. 12. 2018

Odprtje Konzulata Republike Moldavije v Celju

Odprtje častnega konzulata Moldavije
Preberi več
5. 6. 2018

Mednarodna konferenca častnih konzulov v Bolgariji

V zadnjem tednu maja se je ob zaključku bolgarskega predsedovanja EU odvijala mednarodna konzularna konferenca z delovnim naslovom ČASTNI KONZULI - povezovalci gospodarskega, kulturnega in političnega okolja v jugovzhodni Evropi.
Preberi več
29. 3. 2018

Svečano srečanje Slovenskega konzularnega zbora

V četrtek, 29. marca 2018, je v Novi Gorici potekalo svečano srečanje Slovenskega konzularnega zbora s častnim gostom ministrom Karlom Erjavcem.
Preberi več
13. 3. 2018

FICAC - WORLD FEDERATION OF CONSULS

V Ammanu v Jordaniji je od 22.2. do 25.2. 2018 potekala konzularna konferenca med predstavniki predsedstva FICAC - WORLD FEDERATION OF CONSULS ter predsedniki konzularnih zborov regije.
Preberi več
26. 1. 2018

Novoletno srečanje članov Slovenskega konzularnega zbora

Novoletno srečanje SKZ je potekalo v četrtek, 11. januarja 2018, v prostorih Kristalne palače, BTC City v Ljubljani pod pokroviteljstvom častnega konzula Omana Jožeta Mermala in častnega konzula Peruja dr. Petra Ilga, ki je bil tudi organizator srečanja.
Preberi več
5. 1. 2018

Član predsedstva FICAC, dr. Marko Smole, se je v decembru udeležil sestanka Svetovne konzularne federacije v Budimpešti

Bivši predsednik Slovenskega Konzularnega Zbora in Član predsedstva FICAC ( World Federation of Consuls), dr. Marko Smole, se je v decembru udeležil sestanka Svetovne konzularne federacije v Budimpešti.
Preberi več
15. 12. 2017

Pravi Božiček s Finske skupaj s častnim konzulom obiskal predsednika države

Pred prihajajočimi prazniki je v začetku decembra letos Slovenijo obiskal pravi Božiček s Finskega Rovaniemija – Joulupukki. Letos celo leto je Republika Finska obeleževala 100. obletnico neodvisnosti, vrhunec praznovanja pa so Finci doma in po svetu obeležili 6. decembra, na dan državnosti.
Preberi več
12. 10. 2017

Pobuda »citizenship by investment« je dobila epilog

14. marca 2017 je v prostorih Poslovno-proizvodne cone Tezno v Mariboru potekal letni zbor članov Slovenskega konzularnega zbora. Uradni del dogodka je zajemal potrjevanje novih članov, pregled preteklih aktivnosti ter pobude za bodoče delovanje Zbora in njegovih članov, nato pa so se udeleženci imeli priložnost seznanitiz investicijskimi priložnostmi in poslovnimi projekti v Mariboru.
Preberi več
Slovenija, 4. 10. 2017

Predsednik SKZ, Janez Škrabec, imenovan za Managerja leta 2017

Upravni odbor Združenja Manager je za managerja leta 2017 izbral Janeza Škrabca, direktorja podjetja Riko. Priznanje, ki velja za eno najuglednejših na odmevne gospodarske dosežke, mu je na včerajšnji slovesnosti na Managerskem kongresu v Portorožu izročil Andrej Božič, lanski lavreat Združenja Manager in predsednik komisije izbor prejemnika priznanja Manager leta v obdobju 2017 – 2020.
Preberi več