Show menu

Novice in dogodki

Odprtje Konzulata Kneževine Monako

Velenje, 20. 3. 2019

V vili Bianci, protokolarnem objektu Mestne občine Velenje, ima od prejšnjega tedna sedež konzulat Kneževine Monako v Sloveniji. Na priložnostni svečanosti ob odprtju, ki se je odvila 20. marca, je v prisotnosti predstavnikov diplomatskega in konzularnega zbora, gospodarstva, politike in družbene sfere veleposlanik Monaka v Sloveniji, Robert Fillon, govoril o zgodovini bilateralnih odnosov, pomenu sodelovanja med državama ter priložnostih za okrepitev le-tega.

Novoimenovani častni konzul Monaka Franjo Bobinac je menil, da mora biti Slovenija, kot manjša država in hkrati članice Evropske unije, odprta za mednarodne pobude in prevzeti vlogo mosta med državama in EU na gospodarskem, kulturnem, športnem, raziskovalnem, okoljevarstvenem, tehnološkem in drugih področjih.

Mag. Aleš Cantarutti, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, pa je izpostavil pomen odpiranja priložnosti za gospodarsko sodelovanje, ki ga v zadnjih letih zelo uspešno podpirajo tako slovenska diplomatska predstavništva v tujini kot mreža častnih konzulov tujih držav v Sloveniji.

Informacije:

consulat@monaco.si

monaco.si