Show menu

Novice in dogodki

Srečanje članov SKZ z nj. eksc. nadškofom Jeanom-Mariem Speichom, apostolskim nuncijem v Republiki Sloveniji

Ljubljana, Slovenija, 12. 10. 2023

Slovenski konzularni zbor (SKZ) je včeraj v Cankarjevem domu gostil izjemnega gosta, njegovo ekscelenco nadškofa Jean-Marieja Speicha, apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji. Srečanje je bilo namenjeno posvetovanju o prioritetah Vatikana na področju zunanje politike in razpravi o morebitnih stičiščih med delovanjem SKZ in diplomatsko dejavnostjo nuncija, ter o možnostih vzajemne podpore. Dogodku je prisostvoval tudi ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Razprava na srečanju je bila konstruktivna in odprta, odražala pa je poglobljeno zanimanje za sodelovanje med SKZ in Apostolsko nunciaturo Svetega sedeža v RS. Pogovor je potekal pod vodstvom častnega konzula Republike Poljske, gospoda Nedjana Brataševca, ki je moderiral srečanje in zagotovil, da je bila razprava plodna in strateško usmerjena.

Člani SKZ izražamo hvaležnost nj. eksc. nadškofu msgr. Jeanu-Mariu Speichu za njegovo pozornost, podporo ter dragoceno vez. Prepričani smo, da bo sodelovanje med SKZ in Apostolskim nuncijatom v Republiki Sloveniji prineslo pozitivne koristi za vse vpletene strani.