Show menu

Novice in dogodki

Redna letna skupščina članov Slovenskega konzularnega zbora in srečanje s člani Kluba počasnih konzula R Hrvaške

Bled, Slovenija, 1. 3. 2024

Letošnja seja Slovenskega konzularnega zbora (SKZ) je na pobudo gostitelja častnega konzula Šrilanke in predsednika uprave Sava Turizem g. Andreja Prebila potekala v hotelu Rikli na Bledu. Člani društva so na srečanju določili svoje prioritete in aktivnost v prihajajočem letu ter razpravljali o ključnih temah, ki zadevajo njihovo delo in vlogo v širši skupnosti.

Častni gost skupščine je bil gospod dr. Aleksander Jevšek, minister RS za kohezijo in regionalni razvoj, ki je predstavil prioritete delovanja ministrstva, projekte za spodbujanje čezmejnega sodelovanja, zlasti s poudarkom na Hrvaški, ter prihajajoče razpise. Minister Jevšek je poudaril pomen sodelovanja med državami in regijami ter povezovanja za skupno dobro.

Druženje je zaznamovalo tudi srečanje s člani Kluba počasnih konzula (KPK) R Hrvaške, ki združuje častne konzule različnih držav, ki so akreditirani na hrvaškem. Zbrane so nagovorili predsednik SKZ Janez Škrabec, predsednica KPK Draženka Moll in župan Občine Bled Anton Mežan.

Skupno srečanje se je zaključilo z obiskom IEDC Poslovne šole na Bledu, kjer so gostje imeli priložnost spoznati delovanje CEEMAN organizacije, ki se ukvarja z izobraževanjem in raziskovanjem na področju poslovnega managementa v Srednji in Vzhodni Evropi.

Tovrstna srečanja so ključnega pomena za konzularno skupnost, saj omogočajo in krepijo izmenjavo mnenj, izkušenj in informacij med člani. Poleg tega nudijo možnost neposrednega dialoga s ključnimi akterji na področju regionalnega razvoja in diplomacije, kar prispeva k boljšemu razumevanju in učinkovitejšemu delovanju vseh vpletenih.

Združevanje in spoznavanje članov različnih klubov dodatni krepi medsebojne vezi, vzpostavlja nove poslovne priložnosti in omogoča pridobivanje novih osebnih kontaktov, znanj in idej, ki lahko koristijo tako posameznikom kot tudi društvu kot celoti.