Show menu

Novice in dogodki

Svečano srečanje Slovenskega konzularnega zbora

29. 3. 2018

V četrtek, 29. marca 2018, je v Novi Gorici potekalo svečano srečanje Slovenskega konzularnega zbora s častnim gostom ministrom Karlom Erjavcem.

Srečanje, ki se ga je udeležilo preko 40 častnih konzulov akreditiranih v Sloveniji, je z uvodnim kulturnim programom, ki je potekal v prostorih Frančiškanskega samostana v Kostanjevici, obeležilo 100-letnico smrti enega izmed najpomembnejših slovenskih jezikoslovcev patra Stanislava Škrabca ter 20-letnico delovanja poljskega konzulata v Novi Gorici.

Častni gost svečanega srečanja je bil minister za zunanje zadeve  Karl Erjavec, ki je v svojem pozdravnem nagovoru izpostavil pomembnost vloge častnih konzulov pri krepitvi mednarodnih gospodarskih in drugih povezav Slovenije, ter pri pospeševanju konkretnih projektov s tega področja.

Dogodka se je udeležil tudi župan Nove Gorice Matej Arčon ter  veleposlaniki  Poljske, Belorusije, Maroka in Francije. Veleposlanica Francije Marion Paradas, ki je bila tudi so-pokroviteljica srečanja, je ob tej priložnosti knjižnici samostana Kostanjevica podarila knjige francoskih avtorjev, ki so bile nedavno prevedene v slovenščino. 

Srečanje se je zaključilo s svečano večerjo v restavraciji Primula, ki se je je udeležil tudi državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Logar

--> Več fotografij najdete tukaj.
Pokrovitelji dogodka so bili: Slovenijales, Kolektor, Riko, d.o.o., Konzulat Republike Poljske in Konzulat Republike Sejšelov.